dissabte, 3 d’octubre del 2009

Els Advocats esgrimeixen el Dret a la Defensa a l'hora d'interposar recursos


El col·lectiu dels advocats ha reclamat avui a Figueres, en l’acte de cloenda del III Congrés de l’Advocacia Catalana, que les administracions competents apliquin criteris d’eficiència en el funcionament dels òrgans judicials per tal d’alleugerir la Justícia. Ho han fet a través del President del Consell de l’Advocacia Catalana, Josep Canício, que juntament amb el degà del Col·legi d’Advocats de Figueres, Jaume Torrent, i el vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Ramon Camp, han presidit l’acte de cloenda del III Congrés de l’Advocacia Catalana celebrat al castell de Sant Ferran de Figueres.

El President dels advocats catalans considera que és “injust” atribuir als lletrats l’excés de litigiositat que hi ha als Jutjats. “Interposar recursos és totalment lícit, i ho fem en l’exercici de la responsabilitat del nostre Dret a la Defensa”, ha dit Canício, per afegir que “nosaltres som els primers en voler corregir els problemes de la Justícia, però això s’ha de fer buscant criteris d’eficiència en el funcionament dels òrgans judicials”. El President del Consell de l’Advocacia Catalana s’ha ofert a participar en la reforma de l’Administració de Justícia, i s’ha mostrat disposat a fer un exercici d’autocrítica”, però ha volgut deixar clar que “els advocats no tenim la culpa de la lentitud de la justícia ni de la congestió dels Jutjats”
Per la seva banda, Ramon Camp, s’ha ofert a fer arribar les aportacions del col·lectiu de l’Advocacia Catalana al Consell General del Poder Judicial, del qual en forma part. “La reforma de l’administració de Justícia és un tema prioritari, i cal que sigui compartida entre tots els operadors de la xarxa judicial de l’Estat”, ha assegurat.

Un Congrés “perfecte”

El desenvolupament del III Congrés de l’Advocacia Catalana a Figueres ha estat qualificat de “perfecte” pel president del Consell, que ha felicitat al Col·legi d’Advocats de Figueres i especialment al seu degà, Jaume Torrent, pel dinamisme del certamen i perquè “ens hem sentit extraordinàriament ben acollits”, ha assegurat Canício, per afegir que “el Congrés no es tanca: continuarà”, ha dit, fent referència a la continuïtat del debat a través dels blocs que s’han penjat a la pàgina web del Congrés
www.congresadvocacia.cat , alguns dels quals es mantindran oberts fins el gener del 2010.
“Hem volgut fer un Congrés atractiu que potenciés la participació, i crec que aquest objectiu l’hem assolit, tal i com demostra l’elevada participació en els blocs de debat”, assegura el degà dels advocats de Figueres, Jaume Torrent. El Congrés celebrat a Figueres s’ha destacat també per l’organització de diverses activitats lúdiques i culturals, com ara un cicle de cinema jurídic, la Fira de l’Advocacia o un curs de tast de vins, entre d’altres iniciatives, que han estat molt ben acollides pels participants.