dijous, 30 de setembre del 2010

Fotògrafs de reconegut prestigi es posen a l’alçada dels infants per plasmar els seus drets en imatges


Un total de 20 fotògrafs de reconegut prestigi han cedit les seves obres per formar part d’una exposició al Col•legi d’Advocats de Figueres sota el títol “A 1,20 metres: els drets de la infància vistos des de la seva alçada”. La mostra, organitzada pel Consejo General de la Abogacía Española, ha estat cedida al Consell de l’Advocacia Catalana per tal que l’exposi de manera itinerant a través dels diferents col•legis d’advocats de Catalunya. A Figueres la inauguració ha anat a càrrec del vicedegà del Col·legi d'Advocats, Joan Puig, i l'alcalde de la ciutat, Santi Vila.

Reconeguts fotògrafs com Javier Bauluz, José Cendón, Gervasio Sánchez, Ouka Lele o Sandra Balsells, entre d’altres, són els autors de les imatges que formen part d’aquesta peculiar exposició, que té com a objectiu mostrar de manera gràfica els drets de la infància des del seu propi punt de vista. L’exposició, que és itinerant, romandrà al Col•legi d’Advocats de Figueres fins a finals de setembre, quan partirà en direcció a les Illes Balears. La mostra recorrerà bona part del territori català, de la mà del Consell dels Il•lustres Col•legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) l’òrgan superior representatiu dels 14 col•legis catalans d’advocats, que té adherits els de les Illes Balears, Perpinyà i Andorra.

A part de les imatges cedides pels 20 fotògrafs professionals, a la mostra també s’hi exposen les obres dels 20 finalistes del concurs de fotografia convocat l’any 2009 pel CGAE, juntament amb l’ONG Esperit Social, coincidint amb el 50è aniversari de la Declaració dels Drets del Nen. La seva peculiaritat consisteix en el fet que les imatges havien de ser captades des de l’alçada mitjana d’un nen: a 1,20 metres del terra. De les mil fotografies rebudes, un jurat format per professionals de la fotografia i representants de l'advocacia i de l'acció social, en van seleccionar vint -entre elles, la del guanyador, Josep López Vañó, amb la seva fotografia "El 5"- per tal de ser incloses a l'exposició.