divendres, 18 de setembre del 2009

El III Congrés de l’Advocacia Catalana portarà a Figueres més de 300 participants entre els dies 1 i 3 d’Octubre

Les ponències es faran al teatre el Jardí, mentre que el castell de Sant Ferran acollirà debats, la Fira d ’Advocacia i unes Jornades de Internacionalització de despatxos, així com activitats lúdico-culturals

Figueres acollirà entre els dies 1 i 3 d’octubre el Tercer Congrés de l’Advocacia Catalana, que reunirà entre 300 i 400 participants a la capital de l’Alt Empordà. El suport manifestat per l’Ajuntament, i la Capitalitat de la Cultura Catalana que ostenta aquest any la ciutat, han estat determinants a l’hora de triar Figueres com a seu del congrés, que té com a objectiu posar en comú tots els temes relacionats amb la justícia que centren l’interés dels advocats catalans.

Segons ha explicat el degà del Col·legi d’Advocats de Figueres, Jaume Torrent, el Congrés s’articularà en tres grans àrees, una de les quals tractarà sobre Internacionalització de despatxos o la seva implementació a l’exterior. Una segona àrea engloba les ponències acadèmiques, amb temàtiques tan variades com el Dret Civil Català en el marc de la Unió Europea, la necessitat de la mediació o el Dret Internacional Privat, a càrrec de destacats juristes com ara l’ex fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José Maria Mena Àlvarez, entre d’altres ponents.

La Fira de l’Advocacia és el tercer gran bloc del Congrés, un espai que tindrà com a escenari el castell de Sant Ferran i que serà el punt on diferents proveïdors jurídics tindran un marc per donar a conèixer les darreres aportacions i al mateix temps es finalitzaran els debats dels blogs.

Em van proposar que fos un Congrés del segle XXI, adaptat a les noves tecnologies, de manera que ja fa tres mesos que hem penjat a la pàgina web del Congrés uns blogs de debat, centrats en diverses temàtiques, que s’analitzaran al castell de Sant Ferran ”, ha explicat Torrent.

Paral·lelament hi ha un programa cultural on participen diferents col·legis d‘Advocats de Catalunya amb actuacions teatrals, corals, música, exposició d’aquarel·les, cicle de cinema i altres manifestacions artístiques i culturals.

Conveni de col·laboració amb Comerç Figueres Associació

D’altra banda, el Col·legi d’Advocats de Figueres ha signat un conveni de col·laboració amb Comerç Figueres Associació segons el qual aquesta entitat repartirà entre els participants al Congrés un total de 120 targetes valorades en 60 euros, per tal que els gastin en els comerços associats de la ciutat.