dissabte, 15 de maig del 2010

La nova presidenta de l’Advocacia Catalana aposta per la mediació com a fórmula per agilitzar la justícia


La degana del Col•legi d’Advocats de Granollers, Lídia Condal, és la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, segons ha acordat el plenari del consell, que aquesta setmana s'ha reunit a Tarragona.

Entre els objectius de Condal per l’actual mandat destaca “donar a conèixer més la mediació entre els advocats i la ciutadania, contribuint d’aquesta manera a millorar la resolució dels conflictes i l’agilització de la justícia, perquè una justícia lenta no és justícia”, afirma la nova presidenta.

Torn d’ofici i justícia gratuïta

Condal també ha destacat la importància “d’assegurar el correcte funcionament del servei del torn d’ofici i de l’assistència jurídica gratuïta”, tant des del punt de vista de l’advocat com del ciutadà al qual se li ofereix aquest servei. Aquests són alguns dels aspectes que treballen les diferents Comissions del Consell, presidides pels degans dels col•legis d’advocats catalans,entre d’altres igualment prioritaris, com ara el que fa referència a la formació dels col•legiats.

Potenciar les noves tecnologies

Condal relleva del càrrec al degà del Col•legi d’Advocats de Tortosa, Josep Canício, que durant el darrer any ha assumit la presidència del consell. El mandat de Canício ha coincidit amb la celebració del III Congrés de l’Advocacia Catalana, celebrat el passat mes d’octubre a Figueres que ha presentat com a principal novetat la creació de fòrums de debat virtuals sobre temàtiques diverses relacionades amb el dret i la Justícia, oberts a col•legiats d’arreu de Catalunya, que han assolit un gran èxit de participació.
En aquest sentit, Condal ja ha avançat que continuarà en la línia de potenciar l‘ús de les noves tecnologies en l’àmbit de la Justícia “per tal de facilitar i agilitar les comunicacions i notificacions entre el jutjat, l’advocat i el ciutadà”. Per a la nova presidenta “seria ideal que tots els assumptes es poguessin solucionar per via telemàtica i eliminar el paper dels jutjats i dels despatxos”.

Contribuir en els canvis necessaris en l’administració de Justícia

El Consell dels Il•lustres Col•legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) és l’òrgan superior representatiu dels catorze col•legis d’advocats catalans, i que té adherits els de les Illes Balears i Andorra, de manera que representa gairebé 25.000 col•legiats. En aquest sentit i amb l’objectiu de fer sentir la veu de l’advocacia catalana davant les iniciatives legals plantejades per l’administració de Justícia, Canício ha destacat “la participació del Consell en tots els fòrums en els quals ha estat convidat”. Condal ha avançat que el Consell continuarà treballant “per millorar les relacions dels advocats amb l’administració de justícia a fi d’anar resolent les dificultats que poden sorgir en el dia a dia de la feina que desenvolupen en els jutjats”.

Més cohesió entre els col•legis

Per la seva banda, en el balanç de les actuacions dutes a terme pel consell durant aquest darrer any, el fins ara president, Josep Canício ha destacat “l’avanç que s’ha produït en la cohesió dels catorze col•legis catalans”. “El Consell manté una imatge consolidada i unitària, tant davant les diverses administracions com en l’àmbit de l’advocacia de l’Estat, participant activament en tots els organismes on hi és representat”, ha dit Canício, que ha atribuït aquest fet “a la decidida voluntat de tots els col•legis en aquest sentit”.